Banner Exchange
Home
Prezentare-F.F.R.
Manifestari
Media-presa
Info-utile
E-mail

Leonard Pascanu, A.I.E.P.
Presedinte F.F.R.
  • Aveti nelamuriri cu privire la marcile postale din colectia dvs.?
    Va puteti adresa expertilor Federatiei Filatelice Romane.


    Corpul de experti al F.F.R., va ofera servicii de autentificare, evaluare si apreciere calitativa a marcilor postale.
    Contactati-ne si va vom pune in legatura cu expertii nostri specializati pe emisiuni, perioade, circulatii postale, etc.
      In imaginea alaturata, dl. Leonard Pascanu expert international, ne semnaleaza un fals. O scrisoare francata cu marca "Cap de bou" 80 Par, emisiunea a II-a, stampilata cu FRANCO LEOVA, si LEOVA-MOLDOVA 14/9. Oficiul postal LEOVA nu exista in anul 1858, fiind infiintat mult mai tarziu. Primele marci postale care au fost expediate de Depozitul Central din Bucuresti la LEOVA, au fost cele din emisiunea "Cuza 1865".

Facaturi realizate cu stampila degetar "FIERBINTI" falsificata

     Nivelul scazut al cunostintelor filatelice in jurul anilor 1930 - 1940, au facut posibila lansarea pe piata colectionarilor din Romania si din strainatate a numeroase scrisori falsificate, realizate pe suporturi de scrisori originale din corespondenta oficiala, cu marci postale originale pe care s-au aplicat stampile falsificate a unor oficii de posta inexistente la data aplicarii lor. Pentru exemplificare, prezentam doua astfel de scrisori, lansate ca mari raritati. Se poate remarca combinarea unor emisiuni care nu au circulat niciodata impreuna, "Carol cu favoriti" - 1868 alaturi de "Carol cu barba" - 1871 impreuna cu marci decupate din benzi de ziare. Tarife fanteziste si stampile false, copleteaza imaginatia inventiva a falsificatorilor.
Leonard Pascanu A.I.E.P.
Home
Prezentare-F.F.R.
Manifestari
Media-presa
Info-utile
E-mail