O SUTĂ DE APARIȚII

      Magazinul de Filatelie, Cartofilie și Numismatică intră în sărbătoare. Cunoscuta revistă Constănțeană, rodul muncii unei echipe formidabile din cadrul Asociației Filateliștilor TOMIS, condusă cu modestie și multă pricepere de președintele ei – dl. Simion TAVITIAN – sărbătorește astăzi apariția revistei cu nr. 100.
      Un grup elevat de cercetători și colecționari, dintre care dorim să-i evidențiem pe domnii Valeriu AVRAMESCU, Radu CORNESCU, Mihai BOGDAN, Viorel-Ovidiu LIPOVAN, Gabriel-Octavian NICOLAE și George STĂNESCU oferă colecționarilor români și străini o revistă atractivă așteptată cu nerăbdare număr de număr.
      Amabilitatea cu care Magazinul tratează cititorii își are izvorul în caracterul ospitalier și prietenesc cu care toți filateliștii sunt inconjurați ori de câte ori poposesc în Constanța pentru a participa la reușitele acțiunii colecționistice organizate de Asociația Filateliștilor TOMIS. Dacă aș face un clasament al asociațiilor filatelice din România, Asociația TOMIS ar ocupa cu siguranță primul loc în privința căldurii sufletești și prieteniei cu care își întampină invitații. Cu siguranță că aceste sentimente sunt completate magistral de farmecul mării și de frumusețea inegalabilă a bătrânului Tomis, Constanța noastră de astăzi.
      Magazinul de Filatelie, Cartofilie și Numismatică reprezintă un autentic document cultural, atât pentru Constanța și Dobrogea, cât și pentru ROMÂNIA. Oamenii sunt trecători, dar realizările lor, oferite cu generozitate semenilor, rămân veșnice.
      Cu ocazia numărului 100 felicit din suflet pe realizatorii Magazinului, atât din partea Federației Filatelice Române, cât și a mea personal. Cu siguranță că prin finalizarea Autostrăzii Soarelui filateliștii, numismații și cartofiliștii români vor fi prezenți în număr din ce in ce mai mare la minunatele acțiuni expoziționale organizate de Asociația Filateliștilor TOMIS.
      În încheiere doresc să urez din suflet Magazinului de Filatelie, Cartofilie și Numismatică un călduros LA MULȚI ANI !

Leonard PAȘCANU
Președinte al Federației Filatelice Române

Galerie de imagini
   
   
      Asociația Filateliștilor "Tomis" din Constanța, a avut în data de 23. 02 2006, prilejul să sărbătorească un eveniment deosebit, lansarea celui de-al 100 lea număr al "Magazinului de Filatelie, Cartofilie și Numismatică", număr omagial prezentat într-o ținută grafică deosebită și cu un conținut deosebit. Gazda acestui eveniment deosebit de plăcut a fost mereu primitorul Muzeu de Artă al Municipiului Constanța. La festivitate au fost prezente personalități ale vieții culturale din Municipiul Constanța, membrii Asociației Filateliștilor "Tomis" Constanța, președintele Federației Filatelice Române, directorul adjunct al Muzeului Național Filatelic, membrii A. F. București, semnatarii articolelor din revistă, reprezentanți ai presei scrise și numeroși pasionați filateliști și cartofili. În cadrul manifestării a fost organizată și o frumoasă expoziție cartofilă cu exponate de o deosebită frumusețe și încărcătură istorică, unele medaliate cu aur la expozițiile naționale.
      Au luat cuvântul dl. Simion Tavitian, părintele și mentorul filateliștilor și cartofililor constănțeni, Gabriel Nicolae, gazda noastră primitoare și sufletul manifestărilor filatelice, Leonard Pașcanu, președintele Federației Filatelice Române, dl. Comandor Marian Moșneagu, directorul Muzeului Marine Militare gazdă de mulți ani a expozițiilor și manifestărilor filatelice, arhitectul Radu Cornescu sufletul revistei omagiate, dl. Consilier Mihalache Vasile, dl. Stănescu George, dl. Victor Codreanu și multe alte persoane ce au participat cu sufletul, credința sau au sponsorizat manifestarea. După o cupă de șampanie a fost organizată și o masă festivă la Colonade la nenea Terzi, gazdă întotdeauna primitoare și bine pregătită. Felicitări organizatorilor, colectivului redacțional și să ne reintâlnim la lansarea numărului 1000.
Cezar VASILESCU