Banner exchange !
       
Expoziția filatelică tematică "SĂDIREA ARBORILOR" “ ed. a- VII-a.

             Expoziția filatelică tematică "Sădirea  arborilor" și-a deschis porțile astăzi 18.03.06. În foaierul și sala de festivități a Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA, ce găzduiește  de data aceasta 32 de exponate cu un total de peste 100 fețe de panou. ROMSILVA,  gazda primitoare ca și la celelalte ediții și-a adus aportul substanțial atât material cât și logistic. La vernisaj în prezidiu au fost prezenți  domnii: director inginer Ion  Machedon, inginer Mircea Gheorghe un promotor al acestor manifestări filatelice, col.(r) Gheorghe Cotolan președintele Cercului Filatelic Militar , inginer Titus Orădeanu președintele Clubului Filatelic FORESTA și Cezar Vasilescu din partea Federației Filatelice Române.
             În scurtele lor alocuțiuni s-a arătat încă odată importanța protejării mediului înconjurător a pădurilor și a arborilor în general cunoscâdu-se prea bine rolul lor de purificator al aerului, atât de necesar vieții pe planeta albastră.
             S-a propus ca pe viitor această expoziție să fie montată și în alte localități din țară pentru a putea fi vizionată de cât mai mulți filateliști și nu numai.
             Domnul director Ion Machedon a propus și acordarea de 3 premii pentru cele mai bune 3 exponate stabilite de către juriu cu scopul de a da o notă de mai mare interes acestei competiții.
          În numele domnului Leonard Pașcanu- președintele al FFR,  subsemnatul a mulțumit organizatorilor și în special domnului  Mircea Gheorghe pentru această reușită expoziție care a devenit o tradiție. Cere totuși  ca expozanții, în marea lor majoritate să-și actualizeze exponatele care sunt valorase pentru a putea participa, unele din ele și la expozițiile internaționale.
             Domnul Mircea Gheorghe multumește sponsorilor ca: Romsilva și  S.C. Romfilatelia pentru sprijinul acordat.
            Cu prilejul acestui eveniment S.C. Romfilatelia a realizat și pus în circulație 2 întreguri poștale cu tema adecvată cod 048, 049/2006. Totodată au fost puse în circulație și 5 ștampile ocazionale.
            Expoziția s-a bucurat de aprecierile celor prezenți și s-a încheiat cu discuții pe teme filatelice la un fursec și un pahar de Cola. Felicitări și la mai multe ediții.

Cezar Vasilescu

 
 


Galerie de imagini