Banner exchange !
Home
Prezentare-F.F.R.
Manifestari
Media-presa
Info-utile
E-mail

O zi de cerc neobișnuită

      Abia după o zi – două de la întoarcere, privind retrospectiv, îți dai seama ce extraordinar a fost.
      Am plecat de dimineață, cu voie bună, însoțiți de colegi și de prieteni iubitori de excursii, 12 filateliști, să cucerim Bacăul. După o zi de neuitat, am fost noi, cu toții, cuceriți.
      Pasiunea pentru filatelie te îndeamnă la gesturi neobișnuite de care nu te-ai fi crezut în stare. Dorind să aflu mai multe lucruri despre realizarea unui exponat, am început documentarea: articole, reviste, cunoscuți, noi prieteni. Așa am ajuns și la Bacău, la domnull profesor Constantin Lerescu despre care aflasem că, la Colegiul Tehnic N.V. Karpen Bacău a reușit să realizeze un curs opțional de filatelie și estetică. Un lucru extraordinar, mi-am zis, și demn de urmat pentru că, dacă s-a putut odată, sigur se va mai putea. Am fost primiți de d-l profesor și de elevii dumnealui, membrii Clubului ”Colecționarii”, cu adevărată bucurie. L-am cunoscut și pe domnull Ioan Catană căruia îi mulțumim încă o dată pentru materiale filatelice și reviste, pentru încurajări și pentru că ne-a fost și ghid prin oraș. Am văzut lucruri deosebite, am aflat o parte din informațiile dorite, ne-am făcut planuri de viitor. Vizita noastră a fost completată de “invazia” din magazinul filatelic din Bacău, un adevărat paradis pentru noi, unde am făcut cumpărături (modeste, dar după bugetul nostru de elevi-filateliști-excursioniști), am văzut pe CD colecția de cărți poștale ilustrate ”Salutări din Bacău !” a domnului Catană și m-am gândit încă o dată (a câta oară!!!) în ce lume extraordinară am avut noroc să intru. Și, documentarea noastră a continuat: am vizitat Planetariu (fascinant!), Muzeul de arheologie și colecția de etnografie (impresionant!), Vivariul (amuzant!), parcul, orașul (relaxant!), pista de karting (neobișnuit, extraordinar!)… o zi plină, dureri de picioare, dar multă veselie și bucuria unei împliniri.
      La despărțire, deși oboseala își spunea cuvântul, întrebarea copiilor “doamna profesoară, sâmbătă ne întâlnim la filatelie?” m-a făcut să-mi dau seama că scopul întâlnirii noastre a fost atins.
      Și, nu în ultimul rând, adresăm mulțumiri celor care ne-au așteptat și care ne-au însoțit o parte din zi în această lume minunată care este filatelia: domnului profesor Constantin Lerescu, domnului Ioan Catană și membrilor Clubului ”Colecționarii”, ne pare rău că nu am vorbit mai multe dar îi așteptăm la noi, la Liești-Galați, la o ședință de schimb a Cercului școlar filatelic-literar “Ștefan Petică”.
Prof. Mihaela Bulai

P.S. Membrii Clubului”Colecționarii” din Bacău și membrii Cercului școlar filatelic-literar ”Ștefan Petic㔠din Liești, județul Galați, au mulțumit și cu acest prilej redacției Filatelia pentru revistele dăruite.-Arhivă Filatelie Tineret-   Pentru vizualizare daţi click pe denumirea articolului !
Home
Prezentare-F.F.R.
Manifestari
Media-presa
Info-utile
E-mail