Banner exchange !
       
EXPOZIȚIA FILATELICĂ PENTRU COPII Șl TINERET
JUNIMEA 2005

             Expoziția este organizată de CN Poșta Română SA și Federația Filatelică Română în colaborare cu Muzeul Național Filatelic și Asociația Filatelistilor din București și este dedicată semnării de către România a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană (25 aprilie 2005), moment de o importanță deosebită pentru țară și națiunea română.
             Acest eveniment este marcat de întreaga țară prin diferite acțiuni culturale și artistice. Copiii țării noastre participă la aceste manifestări prin simpozioane, expoziții, concursuri etc. sau prin expoziții filatelice cum este aceasta pe care avem ocazia să o vernisăm.
             Copiii de astăzi sunt viitorii cetățeni ai Europei Unite, ai Marii Europe, ce vor împlini un ideal al națiunii române, ca țara noastră să se reintegreze în marea familie a țărilor europene. România va deveni astfel parte a celui mai performant sistem de organizare politică, economică și culturală.
             La această expoziție participă copii din 14 județe ale tării cu un număr de pește 60 de exponate, însumând 135 fețe de panou.
             Este de remarcat faptul că expoziția este găzduită de Muzeul Național Filatelic, muzeu ce prezintă, prin mărci și exponate cu valori inestimabile, istoria timbrului românesc și a Poștei Române, parte componentă din istoria țării noastre.
             Dorim ca această expoziție să se permanentizeze și an de an să fie realizată în câte unul din marile județe ale țării pentru a da posibilitatea viitorilor f ilateliști să poată viziona și comenta pe baza celor expuse.
             Sperăm ca la marea Expoziție Filatelică Mondială EFIRO 2008, ce va marca 150 de ani de la apariția primelor mărci poștale românești, să ne putem mândri cu participarea unor exponate de tineret de valoare remarcabilă.

Leonard PAȘCANU
Președintele Federației Filatelice Române

 
 
 

Palmares JUNIMEA 2005 - click aici!


Galerie de imagini