Banner exchange !
           

Filatelia la Palatul Copiilor din Bucuresti

      In paginile revistei am prezentat, de multe ori, activitati filatelice desfasurate la Palatul Copiilor din Bucuresti. Este meritorie activitatea profesorului Sergiu Niculita, conducatori ai altor cercuri in diverse actiuni prilejuit de diverse evenimente. Va prezentam doua dintre aceste actiuni desfasurate in vara.
      Copiii, educatia si mediu - a fost genericul actiunii desfasurate la Palatul Copiilor din Bucuresti. Au participat: cercul de filatelie condus de prof. Sergiu Niculita, cercul ecologic - prof. Elena Popescu, cercul hidrobiologie - prof. Aurica Buda. Colaboratori au fost Romfilatelia, reprezentata de dna Daniela Chihaiescu si F.F.R. Au participat copiii de la scolile nr. 81, 84, 87, 97, 100, 133, 299. Actiunea s-a inscris in programul dedicat Zilei mondiale a mediului.
      In calitate de invitati si sustinatori au avut in mijlocul lor copii de la scoala nr.97, respectiv clasele a II B si a II A fiind insotiti de invatatoarele Magdalena Costache si Daniela Zigaru. Au participat aproximativ 100 de copii de scolile mentionate.
       Ziua internationala a copilului - a prilejuit organizarea la Muzeul de istorie nationala a manifestarii "Petale zburatoare". Programul actiunii a cuprins:
- Prezentarea expozitiei intitulata "Petale zburatoare" realizata si prezentata de dna. Mihaela Stanescu, muzeograf;
- Vizitarea expozitiei de desene intitulata "Fluturele";
- Vizitarea muzeului;
- Documentarea copiilor doritori sa participe la concursul "Cine stie castiga" organizat pe aceeasi tema;
- Desfasurarea concursului si acordarea premiilor.;
      La concursul de desene au participat copii din intreaga tara.

Inca 21 de tineri filatelisti
      Familia filatelistilor de la "Cercul Militar National" Bucuresti s-a marit cu o grupa de elevi incepatori de la Scoala Generala din Comuna Vulturul, judetul Vrancea.
       Grupa este condusa de un membru al Cercului Militar National, cu o activitate indelungata, in persoana col. (r) Vasile Ghita, nascut in aceasta comuna, si care asigura activitatea cercului in lunile aprilie-octombrie, perioada in care locuieste in comuna Vulturul.
       Grupa si-a inceput activitatea in anul 1999 cu 19 membri cotizanti, ajungand in anul 2000 la cifra de 40 de membri.
       Federatia Filatelica Romana sprijina tinerii filatelisti ai cercului prin acordarea gratuita a unui numar de 10 reviste lunar.