Banner exchange !
           

Micii filateliști cinstesc Marea Unire de la 1 Decembrie 1918

      Sărbătorirea Zilei Naționale a României, este un prilej de comemorare a momentului împlinirii unei dorințe de veacuri a românilor, Înfăptuirea Marii Uniri. Ziua de 1 Decembrie rămâne înscrisă cu litere de aur în istoria neamului românesc. În aceste zile în întreaga țară au loc simpozioane și manifestări artistice ce marchează acest important eveniment.
      La inițiativa Palatului Copiilor din București și a Comisiei de tineret a Federației Filatelice Române, cercul “Geografie aplicat㠖 Filatelie” din cadrul Palatului Copiilor condus de profesorul Sergiu Niculița au organizat un concurs “Cine știe filatelie –câstig㔠cu tema “MAREA UNIRE –VISUL DE VEACURI AL ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI’ în ziua de 30 noiembrie a.c la ora 14, în foaierul Palatului. Tot odată a fost organizată și o mini expoziție filatelică cu aceeași temă.
      Au fost prezenți parinți, profesori, elevi de la alte cercuri și concurenții, 3 echipaje formate din câte trei elevi din clasa a VIII a de la Școala Generală Nr. 87 din București. Au fost puse pe rând cele 9 întrebări legate de figuri de seamă politice sau culturale ce au contribuit la făurirea Marii Uniri și care se regăsesc pe emisiunile de mărci poștale emise de-a lungul anilor de Poșta Română. Juriul a fost format din domnii Vasilescu Cezar reprezentantul Federației Filatelice Române, Francisc Ambruș reprezentantul Asociației Filateliștilor din București și Voicu Ion reprezentantul cercului domnului profesor Sergiu Niculița. Toți concurenții au demonstrat că sunt bine pregătiți teoretic și filatelic, departajarea punctajelor fiind posibilă numai în urma întrebărilor de baraj.
      Pe locul I s-a clasat echipajul format din elevii Boghianu Nicolae, Curtașu Florin, Poenaru Alin.
      Pe locul II s-a clasat echipajul format din elevii Boghianu Daniel, Ghiță Ramona, Pascu Cristina.
      Pe locul III s-a clasat echipajul format din elevii Isac George, Maxim Izabela și Enache Florin.
      De menționat că diferența între locul l și II a fost doar de o jumătate de punct, iar între locurile II și III doar de un punct situație rar întâlnită în concursuri, demonstrând deosebit de bună pregătire a tinerilor concurenți.
      La începerea acțiunii s-a intonat imnul de stat al României, iar între întrebările puse de profesorul examinator concurenților am fost delectați cu toții de un mini concert la orgă electronică susținut de elevi din cadrul cercului de muzică de la Palatul Copiilor : Neacșu Marius Cristian (Grup Șc. Ind .Mecanică Fină),Voicu Ștefan Ionuț (Grup Șc. Ind “Elie Radu“), Patan Robert Iulian (Colegiul Național “Aurel Vlaicu“), Pană Alex. Ionuț (Șc Nr. 113 Buc.), Bratu Marius (Grup Șc. Ind.”Elie Radu”). De asemeni ne-au mai delectat cu două piese cântate la fluier de elevele Mihaela Feraru și Buleandra Alexandra de la Șc Generală 97 și 119 Buc. Acțiunea a fost foarte reușită și apreciată de toți cei prezenți.
      În încheiere președintele juriului a mulțumit organizatorilor, participanților la concurs și micilor cântăreți instrumentiști cât și spectatorilor pentru realizarea cu success a acestei frumoase și de suflet acțiuni și a informat pe toți cei prezenți cățara noastră va sărbători în 2008, centenarul punerii în circulație a primei mărci poștale românești, prilej cu care va avea loc Expoziția Mondial㠓EFIRO 2008” și tot în același an se aniversează și 90 de ani de la făurirea Marii Uniri.
      Toți concurenții și cei ce au susținut spectacolul artistic au primit cadouri constând în “plicuri filatelice cu premii” și dulciuri oferite de F.F.R. și A.F.B., iar din partea Palatului Copiilor, concurenții au primit diplome, reviste Filatelia și cărți. Mulțumim pe această cale cadrelor didactice de la Palatul Copiilor din București și D-lui prof. Sergiu Niculița, cât și copiilor ce au contribuit la această acțiune, pentru tot efortul depus și le urăm succese în toate domeniile.
Vasilescu Cezar