Banner exchange !
           

Colindători la Muzeul Național Filatelic

      Vineri 16.12.2005, o parte din elevii filateliști din Municipiul București au poposit la Muzeul Național Filatelic cu un dublu scop. Primul a fost să viziteze și să descopere lucruri noi din istoria mărcii poștale romanești, iar în al doilea rând să-i colinde pe cei ce păstoresc acest frumos și foarte interesant muzeu.
      Dl. ing. Cristian Scăiceanu Director tehnic și vice președinte al Federației Filatelice Române i-a primit pe copii cu multă căldură și i-a plimbat prin sălile muzeului dându-le explicațiile necesare legate de evoluția sistemului poștal, a apariției și evoluției mărcii poștale românești. La această acțiune au fost prezenți: d-nii. Ambruș Francisc din partea Asociației Filatelistilor București și Vasilescu Cezar – șef comisie tineret din partea Federației Filatelice Române. De la Palatul Copiilor din București a fost prezent Dl. prof. Sergiu Niculiță care împreună cu D-na. profesoară Dragomir Nicoleta de la Școala Generală nr. 87 au însoțit pe cei 26 copii filateliști din clasa a IV-a.
      Au fost prezenți și elevi de la grupul școlar “Mihai Bravu” însoțiți de dl. prof. Danciu N. și elevi de la cercul filatelic “Anghel Saligny” împreună cu prof. Victor Nicolau, elevi ce sunt deja expozanți cu palmarese de nivel național, cu perspective de a se prezenta cu exponate la clasa de tineret la expoziții internaționale.
      Elevii de la Școala Generală nr. 87, după vizitarea muzeului. au prezentat un recital de colinde tradiționale românesti de sărbători, mult gustate de toti cei prezenți. Ca o recompensă pentru efortul depus pe tărâm școlar și filatelic “Moș Crăciun” reprezentat prin compartimentul de Marketing al Romfilatelia S.A. în frunte cu D-le. Cătălina Macri și Luminița Mincu. le-a oferit tuturor copiilor cadouri substanțiale constând din: ghiozdane, penare, emisiuni de timbre și dulciuri ce au fost pe loc unele gustate și altele apreciate. În încheiere. Dl. Vasilescu Cezar mulțumește participanților și conducerii Muzeului pentru găzduire, conducerii Romfilatelia S.A. pentru aceste frumoase și utile cadouri oferite copiilor. Îi roagă ca și pe viitor să fie ca și până acum, prezenți alături de copiii filateliști sprijinindu-i în susținerea acestei frumose pasiuni. Multumește cadrelor didactice prezente la acțiune ce s-au implicat sufleteste și s-au molipsit și dânșii de acest hobby, căutând să-l transmită și elevilor lor. În numele Federației Filatelice Române, urează un călduros “La mulți ani !” și succese în toate domeniile, cu speranța că cei mai multi dintre elevii prezenți astăzi vor fi și expozanți la Expoziția Filatelică Mondial㠓EFIRO 2008”.
Vasilescu Cezar